18 май 2020
Топла салата от черна леща
150 г черна леща
2 глави лук
3 моркова
1-2 шепи стафиди
1- 2 шепи сурови тиквени семки
1/2 връзка магданоз
сол
червен пипер
черен пипер
кимион
сокът на 1/2 лимон
зехтин
1. Черната леща се залива с вода да престои поне 7-8 часа, след което се вари за 45-50 минути.
2. Лукът се реже на колела, а морковите - по диагонал. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Поливат се с 2-3 суп.л.мазнина, поръсват се със сол, червен пипер, черен пипер и кимион. Пекат се на 180 градуса С фурна за 30-35 минути.
3. Тиквените семки се запичат в тиган за 4-5 минути.
4. Топлата леща се разбърква с печените лук и моркови, печените семки, стафидите, накълцания магданоз, лимоновият сок и малко зехтин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар