За основата:
100 г фини овесени ядки
50 г бадеми
4 суп.л. кокосова захар
40 г (2 суп.л.) лешников тахан
20 г (5 суп.л.) разтопено кокосово масло
За малиновият крем:
150-160 г замразени(или пресни) малини
3 суп.л. лимонов сок
40 г (5-6 суп. л.) чиа
60 г мед
За шоколадовият крем:
200 мл кокосово мляко (пълномаслено)
50 г кокосови стърготини
5 суп.л. разтопено кокосово масло
30 г какао
80 г мед
За украса:
малини
кокосови стърготини
натрошени какаови зърна
1. Овесените ядки и бадемите се смилат на брашно. Смесват се с кокосовата захар, тахана и кокосовото масло. Разбърква се с лъжица и се изсипва в тава (около 18х23 см), покрита с хартия за печене. Притиска се с длан по дъното на формата.
2. Основата се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 18-20 минути.
3. Малиновият крем се приготвя като всички продукти се блендират докато се получи хомогенна смес. Изсипва се в буркан и се оставя за около час в хладилника.
4. Всички продукти за шоколадовият крем се блендират.
5. Изстиналата основа се намазва с малиновият крем и отгоре се залива с шоколадовия крем.
6. Оставя се поне за час в хладилника за да стегне, след което се нарязва на 24 пастички. Отгоре се поръсва с кокосови стърготини, натрошени какаови зърна и малини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар