За основата:
180 г фини овесени ядки(смлени)
60 г кокосово брашно
130 г петмез от фурми
100 г разтопено кокосово масло
ванилия
За крема:
140 г бадеми
100 г петмез от фурми
50 г кокосово масло
За заливката:
150 г шоколад
2 суп.л.кокосово масло
1. Продуктите за основата се разбъркват в купа и получената смес се изсипва в правоъгълна тава (около 25х18 см), покрита с хартия за печене. Надупчва се с вилица на няколко места и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса С. Пече се 12-13 минути и се оставя леко да се охлади.
2. Бадемите се смилат на ситно и се разбъркват с петмеза и маслото. Изсипва се върху основата и се заравнява.
3. Шоколадът се разтапя, разбърква се с кокосовото масло и се излива върху крема.
4. Прибира се в хладилника, но като започне да стяга леко шоколада се вади и се нарязва на правоъгълни блокчета.
2. Бадемите се смилат на ситно и се разбъркват с петмеза и маслото. Изсипва се върху основата и се заравнява.
3. Шоколадът се разтапя, разбърква се с кокосовото масло и се излива върху крема.
4. Прибира се в хладилника, но като започне да стяга леко шоколада се вади и се нарязва на правоъгълни блокчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар