20 април 2020

Шоколадови халвички


200 г слънчогледов тахан
100 г мед
3 суп.л. кокосово брашно

100 г черен шоколад
100 мл пълномаслено кокосово мляко

сурови ядки
сушени плодове

1. Таханът се разбърква с меда и кокосовото брашно. Получената гъста смес се изсипва в квадратна тавичка (около 18х18 см), покрита с хартия за печене. С помощта на лъжица или длан се разпределя по дъното.
2. Шоколадът и млякото се разтапят на слаб огън. Като се получи хомогенна смес се излива върху тахана.
3. Отгоре се поръсва с ядките и сушените плодове. Оставя се да стегне леко в хладилника преди да се нареже на малки парченца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар