20 април 2020
Шоколадови халвички
200 г слънчогледов тахан
100 г мед
3 суп.л. кокосово брашно
100 г черен шоколад
100 мл пълномаслено кокосово мляко
сурови ядки
сушени плодове
1. Таханът се разбърква с меда и кокосовото брашно. Получената гъста смес се изсипва в квадратна тавичка (около 18х18 см), покрита с хартия за печене. С помощта на лъжица или длан се разпределя по дъното.
2. Шоколадът и млякото се разтапят на слаб огън. Като се получи хомогенна смес се излива върху тахана.
3. Отгоре се поръсва с ядките и сушените плодове. Оставя се да стегне леко в хладилника преди да се нареже на малки парченца.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар