05 април 2020

Бонбони с банани, ядки и канела


За около 20-25 бонбона:
1 банан
100 г бадеми (орехи)
50 г лешници
2-3 суп.л. (50-60 г) мед
1 ч.л. канела
40-50 г кокосови стърготини

За овалване:
1 ч.л. канела
3-4 суп.л. кокосова захар

1. Бананът се намачква с вилица.

2. Ядките се смилат на брашно.

3. В купа се смесват всички продукти за бонбоните. Ако е прекалено влажна сместа се добавят 2-3 суп.л. кокосово брашно. Всичко се разбърква добре и се оформят бонбоните.

4. В купичка се разбърква канелата и кокосовата захар.

5. Бонбоните се овалват в канелената захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар