За 10 бр.:
1/2 глава (250 г) карфиол
300-320 г сварен нахут
2 стръка зелен лук
1 връзка магданоз
2 суп.л. чиа (смляна)
4-5 суп.л.(60 г) брашно от нахут
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
смлян кимион
куркума
1. Карфиолът се сварява в гореща вода или на пара за 5 минути.
2. Нахутът и карфиола се блендират или намачкват с вилица. Разбъркват се с накълцания лук, магданоз и останалите продукти.
3. От получената смес се оформят 10 кюфтета, които се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
4. Пекат се на 180 градуса С за 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар