23 април 2020

Киноа с тиквички, грах, спанак и ядки


50-60 г киноа
1 тиквичка
1 малка консерва грах
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
2-3 шепи бейби спанак
1-2 шепи сурови ядки
3-4 суп.л.мазнина
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер

1. Киноата се измива добре и се сварява в 150-200 мл вода.
2. Ядките се запичат за кратко (докато започнат да променят цвета си) в тиган.
3. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът на малки парченца. Задушават се с мазнината и малко вода. След 4-5 минути се добавя нарязаната тиквичка. Задушава се още 10-тина минути. Накрая се добавя червеният пипер, сварената киноа, граха и спанака. Бърка се още 1-2 минути и се оттегля от котлона. Отгоре се поръсва с печените ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар