05 април 2020

Картофена салата със сос от бял боб и кашу


700-800 г картофи
5-6 кисели краставички
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
2-3 стръка зелен лук

За соса:
300 г сварен боб
50 г сурово кашу (предварително може да се накисне във вода за 3-4 часа)
50 мл вода
1 ч.л. сол
сокът на 1 лимон
черен пипер

пресен копър

1. Картофите се сваряват с обелките.

2. Изстиналите картофи се белят и нарязват на парченца.

3. Нарязват се и пиперките, краставичките и лука.

4. Сосът се приготвя като всички продукти се блендират. Излива се върху нарязаните зеленчуци и всичко се разбърква добре.

5. Пресният копър се накълцва и се поръсва върху салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар