23 април 2020
Кюфтета от картофи, моркови и тиквичка
За 13-14 бр.:
4-5 по-малки картофа (400-500 г)
2 моркова (около 200 г)
1 тиквичка (около 200 г)
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1. Морковите и картофите се белят и варят на пара за 15 минути. Оставят се да изстинат.
2. Тиквичката се настъргва и отцежда добре от излишната течност. Настъргват се и изстиналите картофи и моркови. Добавят се подправките и се разбърква добре с лъжица.
3. Оформят се кюфтетата и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 45-50 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар