03 ноември 2020

Тиквен пай

За основата:
180 г фини овесени ядки
100 г бадеми
5-6 суп.л. разтопено кокосово масло
5-6 суп.л. вода

За тиквения крем:
360 г печена тиква
150 г фурми без костилки
60 г кокосова захар
50 г бадемов(или друг вид) тахан
1 ч.л.канела
2 суп.л. брашно от рожков (или какао)
3 суп.л. брашно от тапиока

1. Овесените ядки и бадемите се смилат на брашно. Изсипват се в купа, добавят се маслото и водата и се разбърква с лъжица. Полученото тесто се изсипва в кръгла тава (24-26 см), покрита с хартия за печене. Притиска се добре по дъното на тавата.

2. Основата се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10 минути.

3. В това време се приготвя кремът като всички съставки се блендират докато се получи хомогенна смес.

4. Кремът се изсипва върху основата и паят се пече още 15-20 минути на 180 градуса С.

1 коментар:

  1. Рецептата е чудесна. Много вкусно се получи. И не отнема много време. С изключение на печената тикв. Благодаря

    ОтговорИзтриване