26 ноември 2020

Бадемови бисквитки с тиква



За 25-30 сладки:
225 г печена или варена тиква
130 г петмез от фурми
50 г разтопено кокосово масло

150 г смлени бадеми
100 г брашно от елда
30 г кокосово брашно
60 г смлени овесени ядки
2 суп.л. брашно от рожков
1 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.канела
кардамон
карамфил
ванилия

1. В купа се разбъркват всички сухи съставки. Добавят се намачканата тиква, петмеза и разтопеното кокосово масло. Разбърква се всичко добре.
2. От полученото тесто се оформят леко сплескани сладки. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
3. Пекат се в предварително загрята на 170 градуса С фурна за 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар