13 ноември 2020

Зелена салата с печени картофи, брюкселско зеле и нахут

 


300 г брюкселско зеле
400-450 г картофи
200-250 г сварен нахут
50 г ядки (лешници, бадеми, орехи)
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
кимион
кориандър
100-150 г зелена салата микс (или бейби спанак)
1 авокадо
2-3 стръка зелен лук
маслини
нар
шепа кълнове
сокът на 1 лимон

1. Картофите се белят и нарязват на парченца. Слагат се да се пекат в тава, покрита с хартия за печене, на 180 градуса С за 20 минути. В това време се почиства брюкселското зеле и се нарязва на половинки. Изсипва се в купа, където се добавят полуготовите картофи, нахута, червеният пипер, черният пипер, кимиона и кориандъра. Разбърква се добре всичко и се слага да се пече още 35-40 минути. 10 минути преди края се добавят ядките като се разбърква отново. 

2. Към зелената салата се добавят накълцаният зелен лук, маслините, нарязаното на парченца авокадо, зърната нар, кълновете и печените и охладени картофи, брюкселско зеле, нахут и ядки. Полива се с лимоновия сок и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар