11 ноември 2020

Пълнени сладки картофи с таханов сос

 


2 (около 400 г) сладки картофа
5-6 суп.л. (80-100 г) сварен нахут
1/2 червена пиперка
1 стрък зелен лук
5-6 маслини без костилки
2-3 суп.л. зърна нар
черен пипер

пресен магданоз

За соса:
1 суп.л.сусамов тахан
сокът на 1 лимон
3-4 суп.л.вода

1. Картофите се измиват добре и се печат цели в тавичка, покрита с хартия за печене, за около 1 час.

2. Леко изстиналите картофи се разрязват на половинки. Вътрешността се издълбава с лъжица и се разбърква с нахута, зърната нар, нарязаните на парченца зелен лук, маслини и пиперка. Овкусява се с черен пипер, разбърква се добре и се пълнят обелките от картофите. 
 
3. Поливат се със соса, който се приготвя като се разбъркат всички съставки. Поръсват се с накълцан пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар