15 ноември 2020

Орехов сладкиш с фурми

 


40 г смлени бадеми
40 г брашно от елда
4 суп.л. разтопено кокосово масло
4-5 суп.л.вода

130 г фурми без костилки
90 г бадемов тахан (или лешников, слънчогледов)
40 мл вода

100 г орехи

1. Смлените бадеми се разбъркват с брашното от елда. Добавя се разтопеното кокосово масло и водата. Замесва се тесто, което се изсипва в тавичка около 18х18 см, покрита с хартия за печене. С пръстите се притиска добре тестото по дъното на формата. Пече се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10 минути.

2. Фурмите (ако са по-твърди се накисват предварително във вода), тахана и водата се блендират. 

3. Получената смес се изсипва върху основата. Отгоре се изсипват натрошените орехи и се притискат с ръка в крема.

4. Пече се още 20 минути. 

5. Изчаква се добре да изстине преди да се нареже на 9 парчета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар