09 ноември 2020

Сурова торта с райска ябълка

За основата:
250 г фурми без костилки
100 г смлени по-на едро ядки (бадеми, орехи, лешници)
50 г пресована киноа (или фини овесени ядки)
50 кокосови стърготини

За крема:
2-3 (450-500 г) райски ябълки (от тези, които се ядат твърди)
200 г кокосов крем

1. Фурмите, заедно със 100 мл вода се блендират. Изсипва се в купа и се добавят останалите продукти. Разбърква се добре с лъжица. Получената смес се изсипва в чиния за торта, в която е поставен ринг за торта. С помощта на лъжицата се притиска тестото към дъното и се заравнява. 

2. Райските ябълки се нарязват на парченца и заедно с кокосовият крем се блендират докато се получи хомогенен крем. Изсипва се върху основата и тортата се прибира в хладилника поне за 2 часа да стегне крема.     



Няма коментари:

Публикуване на коментар