15 ноември 2020

Овесена каша с тиква



30 г бадеми
3 суп.л. пълномаслени кокосови стърготини
150 г сурова тиква
50 г фини овесени ядки
5-6 фурми без костилки, нарязани на парченца
20 г сушени черници (или стафиди)
канела
натрошени орехи

1. Бадемите (ако имате време може да ги накиснете предварително във вода и след това да ги обелите) и кокосовите стърготини се блендират с 300-320 мл гореща вода. Получената смес се изсипва в тенджера, добавя се нарязаната на парченца тиква и се оставя да ври на слаб огън, като се разбърква от време на време.

2. След 20 минути се добавят сушените плодове и овесените ядки. Бърка се още 2-3 минути и се оттегля от котлона. Добавя се малко канела, разбърква се отново и се изсипва в купичка.

3. Поръсва се отгоре с натрошени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар