3-4 сладки картофа (около 1 кг)
100-150 г спанак
100 г кашу
180 мл вода
1-2 скилидки чесън
малко сол
сокът на 1 лимон
1. Картофите се белят и режат на филийки (около 5 мм дебели). Нареждат се в голяма тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса С за 20-25 минути.
2. Половината от опечените картофи се нареждат, като се застъпват, в кръгла тавичка (20-22 см). Върху тях се разпределя накълцаният спанак.
3. Полива се с половината сос, който се приготвя като се блендират кашуто, водата, чесънът, лимоновият сок и солта. Отгоре се нареждат останалите картофи. Залива се с останалият сос.
4 Пече се още 25-30 минути на 180 градуса С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар