03 декември 2018

Салата от зеле и моркови със сос от кашу


1/2 глава червено зеле (около 500 г)
1-2 моркова
1-2 червени пиперки
1 стрък селъри

За соса:
100 г кашу
4-5 суп.л.зехтин
100 мл вода
сокът на 1 лимон
1 суп.л.сусамов тахан
1 ч.л.мед
сол

1. Кашуто се залива с вода и се оставя поне за 4 часа да престои, след които се изплаква и заедно с останалите продукти са соса се блендира докато се получи гладък сос.
2. Зелето се нарязва на ситно, морковите се настъргват, а пиперките и селърито се нарязват на тънки ивици.
3. Нарязаните зеленчуци се разбъркват със соса.

И видео:

Няма коментари:

Публикуване на коментар