1/2 глава червено зеле (около 500 г)
1-2 моркова
1-2 червени пиперки
1 стрък селъри
За соса:
100 г кашу
4-5 суп.л.зехтин
100 мл вода
сокът на 1 лимон
1 суп.л.сусамов тахан
1 ч.л.мед
сол
1. Кашуто се залива с вода и се оставя поне за 4 часа да престои, след които се изплаква и заедно с останалите продукти са соса се блендира докато се получи гладък сос.
2. Зелето се нарязва на ситно, морковите се настъргват, а пиперките и селърито се нарязват на тънки ивици.
3. Нарязаните зеленчуци се разбъркват със соса.
За соса:
100 г кашу
4-5 суп.л.зехтин
100 мл вода
сокът на 1 лимон
1 суп.л.сусамов тахан
1 ч.л.мед
сол
1. Кашуто се залива с вода и се оставя поне за 4 часа да престои, след които се изплаква и заедно с останалите продукти са соса се блендира докато се получи гладък сос.
2. Зелето се нарязва на ситно, морковите се настъргват, а пиперките и селърито се нарязват на тънки ивици.
3. Нарязаните зеленчуци се разбъркват със соса.
И видео:
Няма коментари:
Публикуване на коментар