За една порция:
50 г флейкс от киноа
1 банан
250 мл бадемово мляко
1 суп.л.бадемово масло
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. кокосово масло
1 ч.л. мед
1. Кокосовото масло се загрява в тиган и се добавя банана, разрязан по дължина и след това на 6 по-малки парчета. Като се запържи за 2-3 минути се обръща за още 1 минута да се изпържи и от другата страна.
2. 3 от парчетата се намачкват и заедно с флейкса се изсипват в 100 мл вряща вода. Добавят се бадемовото мляко и масло. Бърка се около 5-6 минути, като накрая се добавя канелата. Разбърква се и се изсипва в купичка.
3. Отгоре се нареждат останалите 3 парчета банан, полива се с меда и се поръсва с малко канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар