19 ноември 2018

Питки с пълнеж от броколи, рикота и шунка

За 10 бр.:
За тестото:
400-450 г брашно
250 мл прясно мляко
1 пак. суха мая
1 суп.л.зехтин
1/2 ч.л.сол

За плънката: 
150 г броколи
500 г рикота
200 г шунка
черен пипер

1. Приготвя се тестото като в брашното се изсипват затопленото мляко, маята, зехтина и солта. Замесва се меко тесто и се оставя за около 1 час да втаса.

2. Броколите се варят за 3 минути след което се оставят да се охладят и се накълцват на ситно. Смесват се с рикотата, накълцаната шунка и черния пипер. Разбърква се добре.

3. Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кръг. В единия края се слага част от плънката и се завива на полумесец, като краищата се прищипват с пръсти така, че да не изтече плънката.

4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар