09 декември 2018

Постен сладкиш с ябълки, круши и стафиди


2 ябълки
2 круши
100 г стафиди
100 г смлени бадеми
200 г брашно от елда
100 г кокосова захар
1 ч.л.сода бикарбонат
2 ч.л.бакпулвер
200 мл бадемово мляко

1. Ябълките и едната круша се настъргват и се разбъркват с останалите продукти.
2. Правоъгълна тавичка (15х25 см) се покрива с хартия за печене. Втората круша се разрязва на тънки парченца и се нарежда върху хартията. Отгоре се изсипва тестото.
3. Пече се в преварително загрята на 180 градуса С фурна за около 40-45 минути.
4. Като изстине внимателно се обръща и нарязва на 12 парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар