01 април 2023

Безглутенови гофрети с кокосов шоколад


За 4-5 гофрети:
1 банан
1 суп.л. (30 г) лешников тахан
120 мл вода
50 г нахутено брашно 
30 г брашно от тапиока 
1 суп.л. кокосово брашно 

За шоколада:
200 г фурми без костилки (ако са по-твърди се заливат с вода и се оставят да престоят 1-2 часа)
130 г лешници
2 суп.л.лешников тахан 
400 мл пълномаслено кокосово мляко 
4 суп.л. какао 

1.За гофретите - в блендер се разбиват банана, тахана и водата. Добавят се брашната и отново се разбива за кратко докато се смесят добре всички продукти.

2. В нагорещен гофретник се изсипва по 1 черпак от тестото. Всяка гофрета се пече по 4-5 минути.

3. За шоколада - лешниците се изсипват в тавичка, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10 минути. Като изстинат се изчистват от люспите и се прехвърлят в блендера. Добавят се и останалите продукти и всичко се разбива много добре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар