02 април 2023

Кус-кус от нахут и леща със зеленчуци

80 г кус-кус от нахут и червена леща (продава се готов в магазини DM)
сокът от половин лимон

2-3 стръка зелен лук
1 червена пиперка
1-2 моркова
4-5 розички броколи
5-6 пресни зелени аспержи
5-6 манатарки
1/2 ч.л.сол

1. Кус-куса се залива със 100 мл гореща вода, покрива се и се оставя за 5 минути.

2. В нагорещен тиган се слагат нарязаните на парченца лук, пиперка и моркови. Налива се малко вода и се добавя солта. Бърка се 2-3 минути и се добавят нарязаните на по-едри парчета гъби и броколите. Готви се на умерен огън за 10-тина минути. Накрая се добавят нарязаните на едри парчета аспержи и се готви още 4-5 минути.

3. Към готовият кус-кус се добавя лимоновият сок и се разбърква. 

4. В плоска чиния се изсипва кус-куса и върху него се разпределят зеленчуците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар