28 март 2023

Салата с картофи, аспержи и карамелизиран лук

 

няколко листа маруля

300 г сварени на пара картофи
6-7 стръка пресни аспержи
2 глави лук
2 суп.л.петмез от фурми

За соса:
1/2 манго
2 шепи спанак
пресен босилек
скилидка чесън

1. Марулята се нарязва и поставя в чиния.

2. Лукът се нарязва на колелца и заедно с петмеза и малко вода се изсипва в тиган и се задушава на умерен огън. Когато омекне се оттегля от огъня и се оставя да изстине.

3. За соса всички продукти се разбиват в блендер.

4. Върху нарязаната маруля се поставят нарязаните на парченца сварени картофи, аспержи и карамелизирания лук. Полива се с малко от соса и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар