09 април 2023

Запечено броколи, грах и аспержи със сос от карфиол и кашу

350 г броколи
200 г карфиол
100 г замразен грах
6-7 замразени аспержи
100 г кашу (предварително накиснато във вода поне за 2 часа)
1 ч.л.сол
6-7 суп.л. прясно изцеден лимонов сок
1 суп.л.брашно от тапиока
черен пипер

1. Броколите се накъсват на розички и се слагат във вряща вода. След 2-3 минути се вадят и нареждат в тавичка. 

2. Във врящата вода се изсипва и карфиола. Той също се вари 2-3 минути. Свареният карфиол се нарязва на парченца и се прехвърля в блендер. Добавят се измитото кашу, лимоновият сок, солта, брашното от тапиока и 250 мл от водата в която се вряли зеленчуците. Разбива се добре.

3. При броколите се добавят граха и начупените аспержи. Залива се със соса и тавичката се слага в предварително загрята на 180 градуса С фурна. 

4. Пече се 20 минути и като се извади от фурната се поръсва с малко черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар