03 април 2023

Кюфтенца от червен боб и кус-кус от нахут и червена леща с таханов сос

За 10-12 кюфтенца:
80 г кус-кус от нахут и червена леща (продава се готов в магазини DM)
230 г консервиран червен боб
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
сокът от половин лимон
4-5 листа маруля

За соса:
1 суп.л.бадемов тахан
сокът от половин лимон
1/2 ч.л.сол
2-3 суп.л.вода
 
1. Кус-куса се залива със 100 мл гореща вода, покрива се и се оставя за 5 минути.
 
2. Към набъбналият кус-кус се добавят намачкания с вилица боб, накълцаните на ситно лук и чесън и лимоновият сок.
 
3. Разбърква се всичко с лъжица и се оформят кюфтенцата.
 
4. В купичка се разбъркват всички продукти за соса.
 
5. Марулите се накъсват или нарязват на ситно и се изсипват в чиния. Върху тях се нареждат кюфтенцата и се поливат със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар