21 април 2023

Плоски зеленчукови питки

 

240 г карфиол, сварен на пара
270 г сварен червен боб
150 г печена тиква
1/2 ч.л.сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л.сушена мащерка
60 г брашно от нахут
50 г фини овесени ядки

1. Карфиола, боба и тиквата се разбиват в блендер. Получената смес се изсипва в купа, добавят се останалите продукти и се разбърква с лъжица. 

2. Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене, и с помощта на лъжицата се разстила по дъното. Поръсва се с малко смлени орехи, сусам и конопени семена. 

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30-35 минути и като се извади от фурната се разрязва на квадратни парчета. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар