29 октомври 2013

Оризови топки с моцарела

За 20-22 топчета:
1 ч.ч.ориз
1 ч.л.сол
200 г моцарела
2 яйца
1 ч.ч.брашно
1 ч.ч.галета
олио за пържене


  1. 3.5 ч.ч.вода с 1 ч.л.сол се слага да заври. Добавя се оризът и се оставя на умерен огън да ври докато изври цялата вода. Оставя се да се охлади.
  2. Моцарелата се нарязва на 20-22 парченца.
  3. Намокрете добре ръцете си и вземете от свареният ориз топче с големината на орех. Разстелете върху дланта си, поставете в средата парченце моцарела и оформете топче.
  4. Готовите топчета оваляйте в брашно, след това в леко разбитите яйца и накрая в галетата. Накрая изпържете топчетата в горещо олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар