За
20-22 топчета:
1
ч.ч.ориз
1
ч.л.сол
200
г моцарела
2
яйца
1
ч.ч.брашно
1
ч.ч.галета
олио
за пържене
- 3.5 ч.ч.вода с 1 ч.л.сол се слага да заври. Добавя се оризът и се оставя на умерен огън да ври докато изври цялата вода. Оставя се да се охлади.
- Моцарелата се нарязва на 20-22 парченца.
- Намокрете добре ръцете си и вземете от свареният ориз топче с големината на орех. Разстелете върху дланта си, поставете в средата парченце моцарела и оформете топче.
- Готовите топчета оваляйте в брашно, след това в леко разбитите яйца и накрая в галетата. Накрая изпържете топчетата в горещо олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар