20 октомври 2013

Пай с вишни и бутер тесто

500 г бутер тесто

100 г рикота
2 суп.л.захар
1 бурканче сладко от вишни(с цели вишни)
50 г смлени бадеми

100 г черен шоколад

  1. Бутер тестото се оставя да се размрази.
  2. Прехвърля се върху хартия за печене и се разточва по дължина, докато стане около 40 см.дълго.
 3. Разделя се на 3 равни части по дължина, като не се срязва, а само се отбелязва с ножа. Двете крайни парчета се разрязват на ивици.
4. Рикотата се смесва със захарта и с нея се намазва средното парче от тестото, като се оставя борд в двата края. Отгоре се слагат вишните и се поръсват с бадемите. Плънката се захлюпва с ивиците тесто от двата края като се редуват от единия и другия край. Четирите крайни парчета се отрязват.






 5. Прехвърля се паят с хартията в тава за печене и се слага в предварително загрята на 190 градуса С фурна. Пече се около 30 минути.
 6. Като изстине паят се украсява с разстопеният шоколад и се нарязва на парчета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар