500 г бутер тесто
100 г рикота
2 суп.л.захар
1 бурканче сладко от вишни(с цели вишни)
50 г смлени бадеми
100 г черен шоколад
- Бутер тестото се оставя да се размрази.
- Прехвърля се върху хартия за печене и се разточва по дължина, докато стане около 40 см.дълго.
4. Рикотата се смесва със захарта и с нея се намазва средното парче от тестото, като се оставя борд в двата края. Отгоре се слагат вишните и се поръсват с бадемите. Плънката се захлюпва с ивиците тесто от двата края като се редуват от единия и другия край. Четирите крайни парчета се отрязват.
5. Прехвърля се паят с хартията в тава за печене и се слага в предварително загрята на 190 градуса С фурна. Пече се около 30 минути.
6. Като изстине паят се украсява с разстопеният шоколад и се нарязва на парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар