20 октомври 2013

Шоколадови блокчета

320 г брашно
3 суп.л.какао
½ ч.л.сол
1 бакпулвер
1 ванилия
230 г масло
150 г кристална захар
150 г кафява захар
2 яйца
130 г течен шоколад
250 г бял шоколад

  1. В купа се смесват брашното, какаото, солта, бакпулвера и ванилията.
  2. В друга купа се смесват мекото масло и двата вида захар. Разбива се с миксер за 3-4 минути. Добавят се двете яйца и се разбива с миксера за кратко. Добавя се течният шоколад и се разбърква.
  3. Брашнената смес се добавя на 3-4 пъти към маслената смес като се разбърква с лъжица. Накрая се добавя нарязаният на парченца (по-едри) бял шоколад.
  4. Изсипва се в покрита с хартия за печене тава (20 на 30 см) и се заравнява.
  5. Пече се около 40 минути в предварително загрята на 190 градуса С.


Няма коментари:

Публикуване на коментар