320
г брашно
3
суп.л.какао
½
ч.л.сол
1
бакпулвер
1
ванилия
230
г масло
150
г кристална захар
150
г кафява захар
2
яйца
130
г течен шоколад
250
г бял шоколад
- В купа се смесват брашното, какаото, солта, бакпулвера и ванилията.
- В друга купа се смесват мекото масло и двата вида захар. Разбива се с миксер за 3-4 минути. Добавят се двете яйца и се разбива с миксера за кратко. Добавя се течният шоколад и се разбърква.
- Брашнената смес се добавя на 3-4 пъти към маслената смес като се разбърква с лъжица. Накрая се добавя нарязаният на парченца (по-едри) бял шоколад.
- Изсипва се в покрита с хартия за печене тава (20 на 30 см) и се заравнява.
- Пече се около 40 минути в предварително загрята на 190 градуса С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар