05 октомври 2013

Грах с прясно мляко и кашкавал

1-1,2 кг.грах
4 суп.л.олио
1 суп.л.сол
2 суп.л.брашно
500 мл.прясно мляко
500 мл.топла вода
сокът на половин лимон
2 жълтъка
2 суп.л.масло
50 г кашкавал

  1. Грахът и олиото се задушават в тенджера на котлона. Като се изпари течността се поръсва със солта и брашното и се разбърква. Налива се по малко от млякото, като се разбърква през цялото време. Като заври млякото се добавя водата и се оставя на слаб огън да ври.
  2. Като се сгъсти сосът се добавя маслото и разбитите с лимоновият сок жълтъци. Оставя се да ври още 5 минути и се оттегля от котлона.
  3. Ястието се разсипва в чинии и се поръсва с настърган кашкавал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар