1-1,2
кг.грах
4
суп.л.олио
1
суп.л.сол
2
суп.л.брашно
500
мл.прясно мляко
500
мл.топла вода
сокът
на половин лимон
2
жълтъка
2
суп.л.масло
50
г кашкавал
- Грахът и олиото се задушават в тенджера на котлона. Като се изпари течността се поръсва със солта и брашното и се разбърква. Налива се по малко от млякото, като се разбърква през цялото време. Като заври млякото се добавя водата и се оставя на слаб огън да ври.
- Като се сгъсти сосът се добавя маслото и разбитите с лимоновият сок жълтъци. Оставя се да ври още 5 минути и се оттегля от котлона.
- Ястието се разсипва в чинии и се поръсва с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар