3
яйца
200
г захар
200
г пасирана сварена тиква
100
г брашно
½
ч.л.сода бикарбонат
½
ч.л.бакпулвер
1
ч.л.канела
щипка
сол
За
крема:
250
г маскарпоне
100
г пудра захар
120
мл.подсладена сметана
10-12
фурми
- Яйцата и захарта се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавя се тиквата и се разбърква с лъжица.
- Брашното се разбърква с подправките и набухвателите и се добавя на няколко пъти към яйчно-тиквената смес.
- Тестото се изсипва в правоъгълна тава 25х35 см, покрита с хартия за печене.
- Пече се в предварително загрята на 190 градуса С фурна за 15-16 минути.
- Още горещо, заедно с хартията се навива на руло от към по-тясната страна. Оставя се да изстине.
- Подсладената сметана се разбърква с миксер за кратко. Добавят се маскарпонето и пудрата захар и се разбива с миксера докато се сгъсти крема. Фурмите се нарязват на малки парченца и се добавят към крема.
- Изстиналото руло се развива, маха се хартията за печене, намазва се с крема и се завива отново на руло.
- Поръсва се с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар