02 ноември 2013

Руло с тиква, маскарпоне и фурми

За блата:
3 яйца
200 г захар
200 г пасирана сварена тиква
100 г брашно
½ ч.л.сода бикарбонат
½ ч.л.бакпулвер
1 ч.л.канела
щипка сол

За крема:
250 г маскарпоне
100 г пудра захар
120 мл.подсладена сметана
10-12 фурми

  1. Яйцата и захарта се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавя се тиквата и се разбърква с лъжица.
  2. Брашното се разбърква с подправките и набухвателите и се добавя на няколко пъти към яйчно-тиквената смес.
  3. Тестото се изсипва в правоъгълна тава 25х35 см, покрита с хартия за печене.
  4. Пече се в предварително загрята на 190 градуса С фурна за 15-16 минути.
  5. Още горещо, заедно с хартията се навива на руло от към по-тясната страна. Оставя се да изстине.
  6. Подсладената сметана се разбърква с миксер за кратко. Добавят се маскарпонето и пудрата захар и се разбива с миксера докато се сгъсти крема. Фурмите се нарязват на малки парченца и се добавят към крема.
  7. Изстиналото руло се развива, маха се хартията за печене, намазва се с крема и се завива отново на руло.
  8. Поръсва се с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар