15 октомври 2013

Ябълкови бухтички


За 20-25 бухтички:
2 яйца
180 мл.прясно мляко
30 г разтопено масло
240 г брашно
50 г кристална захар
1 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.канела
щипка сол
2 ябълки

олио за пържене
пудра захар за поръсване



  1. В купа се смесват яйцата, прясното мляко и маслото. Разбъркват се с вилица.
  2. В друга купа се смесват брашното, захарта и подправките. Разбъркват се и се изсипват в яйчната смес. Разбърква се добре с лъжица. Накрая се добавят обелените и нарязани на парченца ябълки.
  3. От полученото тесто се изсипва по 1 суп.л.в сгорещеното олио.
  4. Готовите бухтички се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар