За
крема:
125
г бял шоколад
125
мл.подсладена сметана
15
г масло
За
бисквитите:
230
г масло
160
г кристална захар
260
г брашно
85
г какао
½
ч.л.сода бикарбонат
- Първо се приготвя кремът като се смесят всички продукти и се загрее сместа докато се разтопи шоколада. Прибира се в хладилника поне за 4 часа, след което се разбива с миксер.
- В купа се смесват брашното, какаото и содата.
- В друга купа се разбиват с миксер за 3-4 минути мекото масло и захарта. Постепенно се добавя от брашнената смес докато се замеси тесто. Слага се в торбичка и се прибира в хладилника за час-час и половина.
- Охладеното тесто се разточва на лист с дебелина около 3-4 мм и се изрязват кръгли бисквитки, които се взимат внимателно с нож и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, като се оставя малко разстояние между тях.
- Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 14-15 минути.
- Оставят се да се охладят и се слепят две по две, като се слага по 1 ч.л. от крема между бисквитките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар