10 октомври 2013

Бисквити „Орео“

За крема:
125 г бял шоколад
125 мл.подсладена сметана
15 г масло

За бисквитите:
230 г масло
160 г кристална захар
260 г брашно
85 г какао
½ ч.л.сода бикарбонат


  1. Първо се приготвя кремът като се смесят всички продукти и се загрее сместа докато се разтопи шоколада. Прибира се в хладилника поне за 4 часа, след което се разбива с миксер.
  2. В купа се смесват брашното, какаото и содата.
  3. В друга купа се разбиват с миксер за 3-4 минути мекото масло и захарта. Постепенно се добавя от брашнената смес докато се замеси тесто. Слага се в торбичка и се прибира в хладилника за час-час и половина.
  4. Охладеното тесто се разточва на лист с дебелина около 3-4 мм и се изрязват кръгли бисквитки, които се взимат внимателно с нож и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, като се оставя малко разстояние между тях.
  5. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 14-15 минути.
  6. Оставят се да се охладят и се слепят две по две, като се слага по 1 ч.л. от крема между бисквитките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар