900
г замразено броколи
За
панировката:
8
яйца
13-14
суп.л.брашно
1
суп.л.сол
За
соса:
60
г масло
2
суп.л.брашно
500
мл.прясно мляко
100
г кашкавал
1. Броколите се бланшират във вряща вода за 7-8 минути.
Отцеждат се добре от водата и се оставят леко да се охладят.
3. Всяко
парче броколи се потапя в панировката
и се пържи в горещо олио.
4. Приготвя
се сосът като маслото и брашното се
запържват. Когато започне да покафенява
сместа се излива по-малко от млякото (бърка се енергично с лъжица за да не се получат
бучици). Като заври сместа се добавя
кашкавалът, настърган или нарязан на
парченца. Бърка се още 2-3 минути, докато се разтопи кашкавала и се сгъсти соса и се оттегля
от котлона.
5. Сервира
се като в чиния се слага от броколите и се заливат със сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар