20 октомври 2013

Панирано броколи с бял сос

900 г замразено броколи

За панировката:
8 яйца
13-14 суп.л.брашно
1 суп.л.сол

За соса:
60 г масло
2 суп.л.брашно
500 мл.прясно мляко
100 г кашкавал

1. Броколите се бланшират във вряща вода за 7-8 минути. Отцеждат се добре от водата и се оставят  леко да се охладят.

2. Яйцата се разбъркват с брашното и солта.

3. Всяко парче броколи се потапя в панировката и се пържи в горещо олио.

4. Приготвя се сосът като маслото и брашното се запържват. Когато започне да покафенява сместа се излива по-малко от млякото (бърка се  енергично с лъжица за да не се получат бучици). Като заври сместа се добавя кашкавалът, настърган или нарязан на парченца. Бърка се още 2-3 минути, докато се разтопи кашкавала и се сгъсти соса  и се оттегля от котлона.

5. Сервира се като в чиния се слага от броколите и се заливат със сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар