За
2 бр.:
За
тестото:
3
ч.ч.(от 250 мл)брашно
1
ч.л.сол
160
г масло
2
яйца
5-6
суп.л.студена вода
За
плънката:
2
суп.л.горчица
4-5
домата
400
г моцарела
олио
сол
чубрица
- В купа се разбъркват брашното и солта. Върху тях се накълцва студеното масло и с ръце се прави на трохи. Добавят се яйцата и водата и се замесва тесто, което се разделя на 2 топки.
- Всяка топка се разточва на кръг(около 30 см. диаметър), върху хартия за печене. Намазва се с 1 суп.л.горчица. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филийки, като се оставят около 4-5 см. разстояние от края на тестото. Поръсват се с олио и чубрица, поливат се с малко сол и се покриват с парчета моцарела. Внимателно се подгъва края на тестото към плънката.
- Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С за около 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар