15 октомври 2013

Пай с домати и моцарела

За 2 бр.:
За тестото:
3 ч.ч.(от 250 мл)брашно
1 ч.л.сол
160 г масло
2 яйца
5-6 суп.л.студена вода

За плънката:
2 суп.л.горчица
4-5 домата
400 г моцарела
олио
сол
чубрица

  1. В купа се разбъркват брашното и солта. Върху тях се накълцва студеното масло и с ръце се прави на трохи. Добавят се яйцата и водата и се замесва тесто, което се разделя на 2 топки.
  2. Всяка топка се разточва на кръг(около 30 см. диаметър), върху хартия за печене. Намазва се с 1 суп.л.горчица. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филийки, като се оставят около 4-5 см. разстояние от края на тестото. Поръсват се с олио и чубрица, поливат се с малко сол и се покриват с парчета моцарела. Внимателно се подгъва края на тестото към плънката.
  3. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С за около 25-30 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар