26 декември 2020

Брюкселско зеле с праз, кашу и сушени домати

 


250-300 г брюкселско зеле
1 стрък праз
2-3 скилидки чесън
300 мл зеленчуков бульон или вода
30 г кашу (най-добре накиснато предварително във вода)
1 непълна суп.л. брашно от тапиока
1 шепа сушени домати
1/2 ч.л. сол
черен пипер
магданоз

1. Брюкселското зеле се почиства (ако са по-големи се нарязват на половинки, ако са по-малки се оставят цели). 

2. Празът и чесънът се нарязват на парченца. Заедно с брюкселското зеле, солта и 100 мл вода или бульон се задушават на слаб огън за 10-тина минути.

3. Кашуто се измива и заедно с брашното  и останалата вода или бульон се блендира. Излива се при задушените праз и брюкселско зеле. Сушените домати(ако са по-твърди се накисват предварително в малко вода) се нарязват на парченца и също се добавят при останалите продукти. Разбърква се всичко още 3-4 минути и се оттегля от котлона.  

4. Готовото ястие се поръсва със смлян черен пипер и накълцан пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар