17 декември 2020

Нахутени кюфтета с орехи

За 9-10 бр.:
300 г сварен нахут
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 моркова
50 г орехи
половин връзка магданоз
1 суп.л. червен пипер
черен пипер
сол

 1. Лукът, чесънът и морковите се нарязват на парченца и заедно с малко сол се задушават за 10-тина минути на котлона, като на два-три пъти се добавя по малко вода. 

2. Нахутът и задушените зеленчуци се блендират. 

3. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се смлените или натрошени орехи, накълцаният магданоз и подправките. Разбърква се добре с лъжица.

4. Оформят се сплескани кюфтета, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

5. Пекат се на 180 градуса С за 30 минути.

И видео:
https://www.youtube.com/watch?v=mH6hT_twsrA

Няма коментари:

Публикуване на коментар