19 декември 2020

Зеленчуков борш



3 картофа
1-2 моркова
1 пащърнак
около 200 г зеле
1 по-малко глава червено цвекло
100 г замразен зелен боб
100 г замразен грах
1 стрък праз
1 стрък селъри
3-4 по-малки глави лук
3-4 скилидки чесън
1 дафинов лист
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сминдух
1 ч.л. чубрица
1/2-1 суп.л.сол

1. Зелето се нарязва на тънки ивици, а цвеклото се настъргва на едро ренде. Лукът и чесънът само се белят без да се режат. Всички останали зеленчуци  се режат на парченца. 

2. Изсипват се зеленчуците в тенджера. Добавят се подправките и около 1.5 литра вода. 

3. Оставя се да ври на слаб огън около 50 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар