23 декември 2020

Супа от червено цвекло, фенел и селъри

 


За 1 порция:
1 червено цвекло (около 200 г)
1/2 - 1 глава фенел
1 - 2 стръка селъри
сокът от 1 портокал
150 - 200 мл вода (или предварително сварен бульон)
сол
черен пипер

1. Цвеклото се бели и реже на по-едри парчета. Нарязват се и селърито и фенелът. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се за 20-25 минути на 180 градуса С. Оставят се да изстинат.

2. Изстиналите зеленчуци се блендират с портокаловият сок, водата(или бульона) и солта. 

3. Супата се изсипва в чиния и се поръсва с черен пипер, сурови ядки и накълцани листа от фенел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар