25 декември 2020

Сурова торта с тигрови ядки, лешници и плодове

 


За основата:
200 г фурми
200 г смлени тигрови ядки
140 г смлени лешници

6-7 бр киви

За кремът с манго:
250 г замразено манго
200 г кокосов крем
1 суп.л.мед (или друг течен подсладител)

За кремът с горски плодове:
350 г замразени горски плодове
1 ч.л.агар-агар
2 суп.л.мед (или друг течен подсладител)

1. Замразените плодове се оставят да се размразят. 

2. Основата се приготвя като фурмите се блендират със 100 мл вода. Към полученото пюре се добавят ядките. Разбърква се добре с лъжица и полученото тесто се изсипва в ринг за торта. С длан се притиска и заравнява по дъното.

3. Кивито се реже на филийки, които се нареждат едно до друго върху основата.

4. Кокосовият крем (ако е втвърден трябва да се втечни като се затопли) се блендира с размразеното манго и подсладителя. Изсипва се върху кивито.

5. Агар-агарът се изсипва в тенджерка и се разтваря в 50 мл вода. Като заври сместа се бърка за около минута-две като се добавят и малко от замразените горски плодове. След това заедно с останалите горски плодове и подсладителя се блендират. Полученият крем се излива върху жълтият крем и тортата се оставя за няколко часа в хладилника да стегне.

2 коментара:

  1. Много красиво изглежда! Сигурна съм, че ще е много вкусна, понеже пробвала и други твои торти, Кате!

    ОтговорИзтриване