27 декември 2020

Сурови мини тарталети с малини

За основата:
120 г фурми
80 г сушени черници
сокът на 1/2 портокал (около 70-80мл)
50 г фини овесени ядки

За крема:

150 г замразени или пресни малини
120 г фурми

1.Приготвя се основата за тарталетите като фурмите, черниците и портокаловият сок се блендират. Към получената смес се добавят овесените ядки и се разбърква добре с лъжица. Разделя се на 4 части. В една по-голяма чиния или в отделни чинийки се слага един малък кръгъл ринг (7-8 см). Вътре се слага 1/4 част от тестото и се оформя по дъното и малко от стената. Внимателно се изважда ринга и се повтаря процедурата и за останалите 3 тарталети. 

2. Ако малините са замразени се оставят да се размразят, след което заедно с фурмите се блендират докато се получи хомогенен крем. 

3. С полученият крем се пълнят тарталетите. Отгоре може да се поръсят с малко кокосови стърготини или да се сложат цели малини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар