29 септември 2013

Кекс с какао и банани

2 яйца
3 банана
100 мл.прясно мляко
100 мл.олио
200 мл.студена вода

1,5 ч.ч.(250 г)  захар
1 ¾ ч.ч.(190 г) брашно
¾ ч.ч.(4 суп.л.) какао
1,5 ч.л.бакпулвер
1,5 ч.л.сода бикарбонат
щипка сол

1. В купа се смесват яйцата, намачканите банани, млякото, олиото и водата. Разбърква се с вилица докато се получи хомогенна смес.

2. В друга купа се смесват останалите продукти.Разбъркват се и се изсипват при мократа смес. 

3. Разбърква се с лъжица и се изсипва в правоъгълна тава (25х35 см), покрита с хартия за печене.

4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 35 минути.

5. Като изстине се нарязва на парчета. Може да се направи и шоколадова глазура от 100 г натурален шоколад + 50 г млечен шоколад + 120-130 мл.подсладена сметана и да се залее изстиналият кекс.


Няма коментари:

Публикуване на коментар