14 септември 2013

Печена пъстърва с орехи и лимон

4 пъстърви

½ ч.ч.натрошени орехи
3 суп.л.олио
45 г масло
2 лимона
сол


  1. Пъстървите се почистват от люспите, махат се главите и перките.
  2. Единият лимон се нарязва на резени.
  3. Пъстървите се посоляват от вътре и се слагат по 2-3 резена лимон във всяка.
  4. Маслото и олиото се загряват на котлона. Като се разтопи маслото се добавят орехите и се бърка 3-4 минути докато започнат да покафеняват. Оттегля се от котлона и се добавя сокът на половин лимон и ½ ч.л.сол.
  5. Пъстървите се пекат на скара(или на грил-тиган) по 4-5 минути от всяка страна.
  6. Преди сервиране всяка пъстърва се полива с 2-3 суп.л.от ореховият сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар