4
пъстърви
½
ч.ч.натрошени орехи
3
суп.л.олио
45
г масло
2
лимона
сол
- Пъстървите се почистват от люспите, махат се главите и перките.
- Единият лимон се нарязва на резени.
- Пъстървите се посоляват от вътре и се слагат по 2-3 резена лимон във всяка.
- Маслото и олиото се загряват на котлона. Като се разтопи маслото се добавят орехите и се бърка 3-4 минути докато започнат да покафеняват. Оттегля се от котлона и се добавя сокът на половин лимон и ½ ч.л.сол.
- Пъстървите се пекат на скара(или на грил-тиган) по 4-5 минути от всяка страна.
- Преди сервиране всяка пъстърва се полива с 2-3 суп.л.от ореховият сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар