25 септември 2013

Соленки с майонеза и чубрица

За около 70 бр.:
420-450 г брашно
1 пак.бакпулвер
1 ч.л.сол
1 ч.л.чубрица
1 яйце
200 г майонеза
5 суп.л.кисело мляко
100 г натрошено сирене

За намазване:
2 жълтъка+1 суп.л.прясно мляко
чубрица


  1. В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и чубрицата. Всичко се разбърква добре.
  2. В друга купа се чука яйцето, разбърква се с вилица, добавят се майонезата, киселото мляко и сиренето. Разбърква се и постепенно се добавя брашнената смес докато се замеси тесто.
  3. Полученото тесто се разделя на 2 топки. Всяко се разточва на тънко и се изрязват соленки с формички. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбитите жълтъци с прясно мляко и се поръсват с чубрица.
  4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С за около 12 минути (докато започнат да се зачервяват).

Няма коментари:

Публикуване на коментар