350
г какаови бисквити („Роден край“ какао
използвах аз)
400
г маскарпоне
400
г заквасена сметана
65
г какао
4
суп.л.нишесте (пудинг“Ванилия“ на Д-р
Йоткер използвах)
300
г захар
1
ванилия
3
яйца
120
г натурален шоколад
- Бисквитите се натрошават на ситно. Правоъгълна тава (около 22 на 32 см) се покрива с хартия за печене, изсипват се бисквитите и се притискат много добре по дъното на тавата (най-удобно е с дъното на чаша).
- Маскарпонето и сметаната се разбиват с миксер за 2-3 минути. Добавят се последователно и останалите продукти (без шоколада). Получената смес се изсипва върху бисквитите. Шоколадът се нарязва на парченца и се разпределя най-отгоре.
- Пече се 45 минути в предварително загрята на 170 градуса С. След изключване на фурната, чийзкейка се оставя за още 1 час вътре на леко отворена врата.Като се охлади чийзкейка се прибира в хладилника за няколко часа преди да се нареже на парчета.
Катенце, чак сега попадам на блога ти и нямах никаква представа, че си водиш кулинарна тетрадка. Знаеш, ползвала съм твои рецепти - много са добри и ти благодаря не само за тях, а и за огромната подкрепа която ми оказа преди години. Благодарение на теб започнах да правя торти и разни други сладкиши, купих първите си гелови бои и още много други неща. Успех с блога ти пожелавам! А чийзкейк обожавам!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, Геви :) И аз обожавам чийзкейк, а този се получи просто перфектен на вкус :))
ОтговорИзтриване