07 септември 2013

Шоколадов чийзкейк

350 г какаови бисквити („Роден край“ какао използвах аз)
400 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
65 г какао
4 суп.л.нишесте (пудинг“Ванилия“ на Д-р Йоткер използвах)
300 г захар
1 ванилия
3 яйца
120 г натурален шоколад


  1. Бисквитите се натрошават на ситно. Правоъгълна тава (около 22 на 32 см) се покрива с хартия за печене, изсипват се бисквитите и се притискат много добре по дъното на тавата (най-удобно е с дъното на чаша).
  2. Маскарпонето и сметаната се разбиват с миксер за 2-3 минути. Добавят се последователно и останалите продукти (без шоколада). Получената смес се изсипва върху бисквитите. Шоколадът се нарязва на парченца и се разпределя най-отгоре.
  3. Пече се 45 минути в предварително загрята на 170 градуса С. След изключване на фурната, чийзкейка се оставя за още 1 час вътре на леко отворена врата.Като се охлади чийзкейка се прибира в хладилника за няколко часа преди да се нареже на парчета. 

2 коментара:

  1. Катенце, чак сега попадам на блога ти и нямах никаква представа, че си водиш кулинарна тетрадка. Знаеш, ползвала съм твои рецепти - много са добри и ти благодаря не само за тях, а и за огромната подкрепа която ми оказа преди години. Благодарение на теб започнах да правя торти и разни други сладкиши, купих първите си гелови бои и още много други неща. Успех с блога ти пожелавам! А чийзкейк обожавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря, Геви :) И аз обожавам чийзкейк, а този се получи просто перфектен на вкус :))

    ОтговорИзтриване