13 септември 2013

Лазаня със сирена

250 г (12 бр.) лазаня

400 мл.доматен сок
4 печени пиперки
1 глава червен лук
½ ч.л.сол
1 суп.л.захар

25 г масло
2 суп.л.брашно
500 мл.прясно мляко
1 кутийка(150 г) котидж сирене
1 кутийка (200 г)сирене за мазане с подправки (Exquisa, Philadelphia)

150 г кашкавал


  1. Лукът и печените пиперки се нарязват на ситно и се задушават в 3-4 суп.л.олио. Добавят се доматите, солта и захарта и се оставя да поври на слаб огън за 10-тина минути.
  2. В друга тенджера се запържва брашното с маслото. Като започне да покафенява се добавя на тънка струйка прясното мляко, като се разбърква енергично с лъжица. Оставя се за около 10 минути на слаб огън да поври. След което се добавят двата вида сирене и се разбърква да се получи хомогенна смес.
  3. В тавичка (около 15 на 25 см) се излива 1/3 от белия сос, нареждат се 3 кори лазаня. Залива се с половината от доматения сос и се нареждат още 3 кори. Залива се с половината от белия сос, редят се 3 кори лазаня. Заливат се с останалия доматен сос, нареждат се последните кори лазаня, полива се с останалия бял сос. Най-отгоре се поръсва с настърганият кашкавал.
  4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар