250
г (12 бр.) лазаня
400
мл.доматен сок
4
печени пиперки
1
глава червен лук
½
ч.л.сол
1
суп.л.захар
25
г масло
2
суп.л.брашно
500
мл.прясно мляко
1
кутийка(150 г) котидж сирене
1
кутийка (200 г)сирене за мазане с подправки
(Exquisa, Philadelphia)
150
г кашкавал
- Лукът и печените пиперки се нарязват на ситно и се задушават в 3-4 суп.л.олио. Добавят се доматите, солта и захарта и се оставя да поври на слаб огън за 10-тина минути.
- В друга тенджера се запържва брашното с маслото. Като започне да покафенява се добавя на тънка струйка прясното мляко, като се разбърква енергично с лъжица. Оставя се за около 10 минути на слаб огън да поври. След което се добавят двата вида сирене и се разбърква да се получи хомогенна смес.
- В тавичка (около 15 на 25 см) се излива 1/3 от белия сос, нареждат се 3 кори лазаня. Залива се с половината от доматения сос и се нареждат още 3 кори. Залива се с половината от белия сос, редят се 3 кори лазаня. Заливат се с останалия доматен сос, нареждат се последните кори лазаня, полива се с останалия бял сос. Най-отгоре се поръсва с настърганият кашкавал.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса С около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар