14 септември 2013

Палачинки с канела и мед

3 ч.ч. (от 200 мл) брашно
1 пак.бакпулвер
2 суп.л.кафява захар
щипка сол
3 яйца
3 ч.ч.прясно мляко
1/3 ч.ч.олио

120 г масло
6 суп.л.кафява захар
1 суп.л.канела

мед

  1. В купа се смесват брашното, бакпулвера, захарта и солта.
  2. В друга купа се разбъркват леко яйцата и се добавят прясното мляко и олиото. Разбърква се добре и се изсипва при сухата смес.
  3. Маслото се разтопява, добавят се кафявата захар и канелата.
  4. От палачинковото тесто се изсипва 1 черпак в загрят тиган. Разстила се и върху палачинката се излива 1 суп.л.от канелената смес във формата на спирала като се започне от центъра. Пекат се по около 2 минути от всяка страна. Готовите палачинки се поливат с по 1 суп.л.мед.


Няма коментари:

Публикуване на коментар