3
ч.ч. (от 200 мл) брашно
1
пак.бакпулвер
2
суп.л.кафява захар
щипка
сол
3
яйца
3
ч.ч.прясно мляко
1/3
ч.ч.олио
120
г масло
6
суп.л.кафява захар
1
суп.л.канела
мед
- В купа се смесват брашното, бакпулвера, захарта и солта.
- В друга купа се разбъркват леко яйцата и се добавят прясното мляко и олиото. Разбърква се добре и се изсипва при сухата смес.
- Маслото се разтопява, добавят се кафявата захар и канелата.
- От палачинковото тесто се изсипва 1 черпак в загрят тиган. Разстила се и върху палачинката се излива 1 суп.л.от канелената смес във формата на спирала като се започне от центъра. Пекат се по около 2 минути от всяка страна. Готовите палачинки се поливат с по 1 суп.л.мед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар