25 септември 2013

Шоколадова панакота

За 6 бр.:
450 мл.неподсладена сметана(животинска)
150 мл.прясно мляко
6 суп.л.кристална захар
100 г млечен шоколад
100 г натурален шоколад
1 пак.желатин


  1. Желатинът се накисва в 2 суп.л.вода.
  2. Всички останали продукти се слагат в тенджера на котлона, на умерен огън. Бърка се докато се разтопят шоколадите. Набъбналият желатин се разтваря на водна баня или в микровълнова фурна и се добавя при сметаната. Разбърква се добре и се разсипва в купички за крем карамел. Оставя се в хладилник поне за 3-4 часа. Внимателно се обръща в чинийка и се залива със сладко от череши или шоколадов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар