03 септември 2013

Содени кифлички със сирене

За 16 кифлички:
200 г кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
1 (непълна) ч.л.сол
2 ч.л.захар
1 яйце + 1 белтък
4 суп.л.олио
350-400 г брашно

100 г сирене
1 жълтък + 1 суп.л.прясно мляко - за намазване

  1. В купа се изсипва киселото мляко, добавят се содата, солта, захарта, яйцата и олиото и се разбърква с лъжица. Постепенно се добавя брашното докато се замеси меко тесто.
  2. Готовото тесто се разделя на 2 топки. Всяка се разточва на кръг (около 25 см. диаметър) и се реже на 8 триъгълника. В основата на всеки триъгълник се слага натрошено сирене и се завива на кифличка.
  3. Кифличките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с жълтъка, разбъркан с прясното мляко, и се поръсват с подправки, сусам или слънчогледови семки.
  4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар